Leírás
Származás | Yunnan, Kína – Anning Haiwan teagyár |
Gyártási év | 2021 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | Az 1999. októberében indított Hai Wan tea cég A puer tea atyja Zou Bing Liang úr és Lu Guo Ling úr által közösen lett alapítva. A cég elsősorban Yunnanból származó nagylevelű puer tea termeléssel és értékesítéssel foglalkozik, továbbá yunnan-i vörös teával és yunnan-i zöld teával. A Hai Wan tea cég felállása óta őrzi a régi generáció tradicionális teagyártási modelljét és koncepcióját, tartja magát a „minőség az első” alapelvhez. Egymás után szerezte meg a japán JAS biotermék igazolást, az európai EU biotermék igazolást, az amerikai NOP biotermék igazolást és a kínai QS élelmiszeripari igazolást. 12 évnyi fáradhatatlan munka eredményeként, a Hai Wan tea cég egy nagy befolyással bíró puer tea céggé nőtte ki magát. Az általa gyártott különböző puer tea termékek a Zhong Nan Hai (kínai kormányzati negyed Pekingben) és a Kínai Állami Tanács hivatalos ajándékteáinak lett kijelölve. 6 éven keresztül lett a Kínai Élelmiszer Biztonsági Éves Gyűlés által kiválasztva fogyasztásra ajánlott teának, kínai élelmiszer biztonsági standard bemutató terméknek. Sok alkalommal nyerte el a „tea király”, az „arany díj” stb. kinevezéseket, a „lao tongzhi” (老同志)és a „jia jia”(加嘉) elnyerték a „Yunnan tartommány híres márka” kitüntetést, sőt a „lao tongzhi” kiérdemelte a „Yunnan tartomány híres márka” és a „puer tea 10 híres termékmárka” kitüntetést is. |