Bikouen Kyonoka Matcha, prémium latte matcha! | 80g tasakban

Bikouen Kyonoka Matcha, prémium latte matcha! | 80g tasakban

9 850 Ft

Lattékhez ajánljuk ezt a szép és kedves matcha teát, de hagyományosan elkészítve is kellemes élményt nyújt.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Kiotó, Japán
Szedési időszak 2023 május, Uji
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
100% tavaszi szedésű Uji-matcha. Lattékhoz, matchás koktélokhoz leginkább ajánlható teánk a Bikouen matcha teái közül, hiszen rendkívül lágy, selymes karakterű, egyáltalán nem keserű, és ragyogó zöld italt adó blend, az ára pedig a legkedvezőbb, ami ebben a minőségben elérhető. A tea természetesen hagyományosan, csak vízzel elkészítve is nyugodtan fogyasztható, így is rendkívül kellemes élményt nyújt, könnyen iható, krémes matcha, ahogy azt a Bikouentől megszoktuk, és még egy kis dísz is van a lecsengésében.

80 grammos, visszazárható tasakban!

A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.

A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz. A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek. Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle. MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektől = Tencha:  gőzölés, hűtés, szárítás, válogatás

A japán desszertekben a kakaó helyett a matcha dívik, süteményeik nem sötétbarna, csokoládéval bevont édességek, hanem élénk zöldben pompázó finomságok. Finom, természetesen édeskés, friss íze miatt a matcha konyhai alkalmazása nyugaton is egyre elterjedtebb. A zöld tea karaktere remekül passzol a tejes, vaníliás finomságokhoz, minden bizonnyal a legnagyobb klasszikus a matchás fagyi. Rizs ill. zabtejjel (kókusz, mandula, stb…) remek lattékat is készíthetünk belőle.

Tavaszi szedésből származó, süteményekhez, lattékhoz, koktélokhoz használható porrá őrölt zöld tea Japánból, Kiotó prefektúrából.

 

Elkészítés Lattékhez, koktélokhoz általában 1-1,5 gramm teát (kis kávéskanál fele) használunk, de egy kis késhegynyi tea is már szép zölddé varázsolja az italt.

ú

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/80g