Gyokuro Ginryu – Ezüst Sárkány – Versenytea, Bikouen, Kyoto 50g eredeti tasakban

Gyokuro Ginryu – Ezüst Sárkány – Versenytea, Bikouen, Kyoto 50g eredeti tasakban

11 800 Ft

A Bikouen legízletesebb, ünnepi gyokuro teája. Komplex és édes. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

Bár a rangsorban csak a második helyet foglalja el a gyokuro teák között, ezt tartjuk az izgalmasabb, többet adó teának a Bikouen választékából. Az első felöntésre koncentrálva egy bámulatosan gazdag teát kapunk, sok-sok zöldséget megidéző édes, szerteágazó, szépen felépülő, sokáig tartó utóízzel.

Ünnepekre és hétköznapokra is, de mindenképpen odafigyelve, vendégeknek kínálva, az élményt megosztva érdemes készíteni.

A teát eredeti 50 grammos tasakjában kínáljuk.

Elkészítés 40-50-60-70 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 2-3 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 4-5x.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)