Lao Zhuan, Öreg Teatégla Liu Bao Sheng | 90-es évek, szorosra préselt nyers tea

Lao Zhuan, Öreg Teatégla Liu Bao Sheng | 90-es évek, szorosra préselt nyers tea

7 200 Ft

Földes karakterű, gombás aromájú, erős sheng liubao tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 1990
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Szárazon hűvösen gombás, földes illatú, szorosra préselt rügyes teatégla. Forrázata erősen gombás, savanykásan földes karakterű, amely abszolút világossá teszi, hogy nem napoztatott puer teáról van szó. Ízében kesernyésen édes, földes, természetközeli élményeket idéző főzetet élvezhetünk. A nyers, avaros, földes ízhez olajos textúrát adott 30 év. Különleges karakterű, tanulságos öreg tea, amelyet nem mindennapi teának ajánljuk!

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes tégla / 230g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)