Ruby GABA oolong – kalácsos, süteményes ízek – Taiwan 2024

Ruby GABA oolong – kalácsos, süteményes ízek – Taiwan 2024

4 300 Ft

Kalácsos ízvilágú erősen oxidált desszert oolong . Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Taiwan
Gyártási év 2024
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Erősen oxidált, fényesre pirított levelek alkotják ezt a kellemes, kuckós hangulatú oolong teát. Mazsolás, süteményes ízek keverednek benne, egy jóféle kalács mellé, vagy helyett is ajánljuk. Pirított ízek kevésbé jellemzik, inkább az oxidált, érett, puha aromák. Felöntésének színe pedig igazán ruby!

GABA: A szokásos zöld teák esetében alkalmazott eljárásokkal szemben a teát sütés előtt 10 órára vákumos anaerob erjesztésnek vetik alá, így a levelekben található glutaminsav gamma amino vajsavvá alakul (GABA). A γ-aminovajsav (röviden GABA) gátló hatású neurotranszmitter, amely összetett módon befolyásolja az agyi neuronok közti kommunikációt, mérsékli a szorongásos, izgalmi reakciókat, összességében csökkenti az ingerlékenységet. A GABA orális bevitelét követő felszívódást jelenleg is vizsgálják. Ezekben a vizsgálatokban EEG segítségével értékelik, hogy a bevitelt követően hogyan változik a stresszreakció a központi idegrendszerben. A vizsgálatok eredményei még nem bizonyító erejűek, de japán tudósok mérései szerint GABA fogyasztása után 30-60 perccel kedvező változás állt be az ANS funkciókban (pulzus, emésztés, légzési frekvencia, a pupilla válasz) ami csökkent stresszre utalt.

A GABA ÍZE: Teában a GABA egy fokozottan édes főzetet eredményez, amely krémes, vajas és testes, emellett olajosan tiszta. A fermentációval a csersavtartalomból fakadó keserűség és összehúzó hatás teljesen eltűnik, a zöldséges, kukoricás, gazdag íz fokozódik, mintha finom zöldséglevest kortyolnánk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes  GABA tea, GAmma Amino Vajsavban gazdag (fehérje, neurotranszmitter gátló, relaxáló anyag) magas ásványi anyag és nyomelem tartalom jellemzi. Testes, gazdag főzetű.

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)