Leírás
Származás | Yunnan, Kína, Xishuangbanna |
Gyártási év | 2015 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Diós – mazsolás alapkarekterű, szépen fermentált keverék tea, amelyben az édes, savanyú és keserű ízek tökéletes harmóniában állnak össze egy új, izgalmas, érett ízben. Különösen aromás, hosszú utóízű, nagyon élvezetes shu puer, egyszerre gyümölcsös, diós, nagyon szépen összeért blendelt shu.
A tea kisebb, közepes és nagyobb levelekből áll, így íze kiegyensúlyozott, szép, arányos. Az ízváltozatokat nem a leválogatás, mint inkább a bulang hegyi alapanyag keserűségének és a yiwu hegyi alapanyag édes-gyümölcsös jellegének megfelelő arányú keverése adja. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |